10-02-09

Vrijspraak voor schade aan zendmast Europacenter

Voor de correctionele rechtbank in Brugge is een man uit Oostende vrijgesproken voor beschadiging van zendmasten op het dak van het Europacentrum. Burgerlijke partijen VRT, radio Mango en radio Be One hadden samen om en bij de 500.000 euro schadevergoeding geëist. Ze kunnen wel nog in beroep gaan.

 

Tussen april en augustus 2006 zou hij verschillende zendmasten op het dak van het Europacentrum, waaronder hij een pand gebruikte, hebben beschadigd. Onder meer VRT, radio Mango en radio Be One konden daardoor geen kijkers en luisteraars bereiken. "Kabels waren doorgeknipt, een zendmast was doorgezaagd en een lichtkoepel was stukgeslagen. De zenders waren genoodzaakt een andere locatie te zoeken", klonk het op de zitting van 13 januari 2009.

 

Volgens de verdediging "sijpelde er heel wat water door het plafond van het appartement". Bovendien "maakten de elektromagnetische stralen mijn cliënt ziek", zei meester Vandecasteele tijdens haar pleidooi. "Pas na een algemene vergadering tussen alle betrokken partijen waarin beslist werd dat de antennes weg moesten, nam de Oostendenaar Skyworks van Rudy Willekens onder de arm om de antenne te demonteren.”

 

“Daar waren waarnemers van VRT en zelfs politiemensen bij. Die moedigden zelfs aan te demonteren", aldus Vandecasteele, die erop wijst dat er niets achter de rug is gebeurd. "Die schadevergoeding is echt opgesteld met de natte vinger", zei meester Vandecasteele nog. De rechter heeft de Oostendenaar nu gelijk gegeven.

bron: belga

12:18 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.