08-05-09

Hit FM begin 2010 van start in Sint-Niklaas (Nieuwsblad)

hitfmHitfm gaat begin volgend jaar van start in Sint-Niklaas. Nog deze maand worden de medewerkers aangeworven. Dat schrijft het Nieuwsblad.

Het Radiocentrum (REC) is erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Het initiatief geeft jongeren de kans hun eigen radiostem te laten horen. Hasselt, Leuven, Gent, Brugge, Brussel, Mechelen, Kortrijk en Antwerpen kennen het fenomeen al. Sint-Niklaas is een van de enige steden die nog geen jongerenradio heeft. De kostprijs voor de opstartfase bedraagt 15.500euro.

'Jeugdcentrum Den Eglantier aan het Apostelplein dient als onderdak voor Hitfm, die twaalf zenders onder zijn beheer heeft', zegt Nele Bosch van de stedelijke jeugddienst. 'Het is geen project dat door onze dienst alleen wordt bevolkt. De nieuwe radio biedt jongeren de kans zich te profileren en beter te leren omgaan met media.'

Het zendbereik in het Waasland bedraagt 50kilometer. Hamvraag is wie de zender van informatie gaat voorzien. Het Cultuurcentrum plant de nodige cursussen om de toekomstige redactieleden te begeleiden, zowel presentatoren als technici.

'Bedoeling is dat de zender werkt met tien vaste medewerkers en dat er twintig losse mensen worden ingeschakeld', zegt Bosch. 'Ze zijn tussen 15 en 20jaar oud en krijgen een degelijke opleiding. In juli komt er een reporterkamp voor de geselecteerde jongeren. De redactie wordt opgestart in het najaar 2009. Begin 2010 is het radioproduct vermoedelijk zendklaar. Aanvankelijk zullen we enkel op woensdagnamiddag en tijdens enkele avonduren uitzenden.'

(bron: Het Nieuwsblad)

17:00 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.