18-06-09

Brugge: Installateur Telenet aan de haal met cd- en platencollectie Radio Exclusief

EXCLUSIEFBRUGGEbDe politie in Brugge heeft een Telenet-installateur opgepakt, die bij Radio Exclusief in Sint-Michiels een flinke collectie cd’s en platen had leeggehaald. Dat meldt de website stadsomroep.com. 

De studio bleek leeggehaald, een dag nadat de man er zogenaamd de aansluiting was komen afsluiten. Hij had daarvoor een slot opengebroken, en was op dak van de woning naast de radiostudio aan het werk geweest. Een dag later werden de studio`s volledig leeggehaald: vele duizenden cd`s en ook hoogtechnologische radioapparatuur waren gestolen. 

Op aangeven van de zaakvoerder van het radiostation, die de activiteiten van de man van Telenet bijzonder verdacht had gevonden, greep de politie bijzonder snel in. De buit werd grotendeels teruggevonden in de woning van de Telenet-installateur in Sijsele. Een deel van de buit lag ook in Jnokke-Heist, in een garage van de handlanger van de dief, die vrijwel direct bekentenissen aflegde.  

E.C., de zaakvoerder van het radiostation, was zeer tevreden over het snelle ingrijpen van de politie: “De originele CD`s zijn zowat het belangrijkste bezit van een radiostation, want die moeten we steeds aan SABAM kunnen voorleggen omwille van de auteursrechten. De diefstal was voor ons dus een ramp, ook al omdat sommige van die CD`s ook al niet meer verkrijgbaar zijn: het zijn echte collectors items."
"Er was ook wat apparatuur verdwenen, maar dat was eigelijk minder belangrijk. De politie heeft de daders nu gepakt en een groot deel van onze enorme CD collectie, die we in de voorbije 20 jaar hebben opgebouwd, teruggevonden nog voor wij een volledig overzicht konden maken van wat precies verdwenen is. Dat moet toch een unicum zijn."

De politie onderzoekt nog of het tweetal ook verantwoordelijk is voor verschillende andere diefstallen in de regio.

bron: www.stadsomroep.com

10:44 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.