17-07-09

Boete voor Cool FM

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt Cool FM een boete van duizend euro op. De lokale radio’s Contact+ Turnhout, Primera, Klein-Brabant, MTR en Prima krijgen een boete van vijfhonderd euro.

 

Eind 2008 dienden radio Opsinjoor uit Mechelen en radio Double You uit Westerlo een klacht in tegen Cool FM wegens storingen. Na onderzoek bleek dat Cool FM uitzond met een te hoog zendvermogen en gebruikmaakte van een zender met een vermogen van 1.000 Watt in plaats van de vergunde 100 Watt. Volgens de VRM werd Cool FM in het verleden al gewaarschuwd voor een soortgelijke inbreuk.

 

Radio Double You diende ook een klacht in tegen radio Contact+ Turnhout. Bij de controle bleek het radiostation uit te zenden met een vermogen dat een veelvoud bedroeg van het vergunde vermogen, 165 Watt in plaats van 23 Watt. Bovendien werd uitgezonden met een ander merk en type zender dan vergund.

 

Radio City Gold diende begin 2009 klacht in tegen de lokale radio's Primera, Klein-Brabant, MTR en Prima wegens storingen. Bij MTR bleek de frequentiezwaai hoger dan maximaal toegelaten, 120 kHz in plaats van de maximaal toegelaten 75 kHz. Alle aangeklaagde radiostations zonden eveneens uit met een te hoog zendvermogen, aldus de VRM.

 

Bron: Belga

13:21 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.