19-10-09

RVI zet kortegolfzenders uit

rviRadio Vlaanderen Internationaal (RVi) stopt op 24 oktober de uitzendingen via de korte golf. De kosten voor het huren van de frequenties staan volgens de VRT niet meer in verhouding tot de steeds kleiner wordende groep gebruikers.

“Een groot nadeel bij de kortegolfuitzendingen is de mindere kwaliteit ten opzichte van de alternatieve ontvangstmogelijkheden,” zegt de VRT. “Net daarom werd deze frequentie steeds minder beluisterd. Dat blijkt ook uit een recente internetenquête bij de RVi-luisteraars."

"Mensen maken meer en meer gebruik van de alternatieven, via satelliet of via internet. Wie bijvoorbeeld voor langere periode in Zuid-Europa verblijft kan zich bij lokale providers registreren voor een internetmaandabonnement. Via PC of laptop houden mensen contact met het thuisfront en hebben ze via internetradio makkelijk toegang tot het RVi-aanbod.”

RVi blijft in heel de wereld te beluisteren via het internet. De zender RVInfo is bovendien in het grootste deel van de wereld 24 uur per dag te beluisteren via de satelliet. In Vlaanderen kan de zender ook worden ontvangen op de middengolf, via DAB, via de klassieke kabel en via digitale kabel voor Telenetklanten.

16:12 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

RVI op het strand in Spanje ... Deze zomer luisterde ik nog naar RVI op kortegolf op het strand aan de Costa Blanca. Vanaf volgend jaar ben ik dan verplicht om met een satelietschotel over het strand te zeulen?

Gepost door: Urbain Turelinckx | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.