18-12-09

Facebookpagina tegen afbraak Kortrijkse TOPstudio

TopradioGeminiDe lokale programma’s op TOPradio Gemini (Kortrijk, 88.4) zijn een tijdje geleden afgevoerd, en dat is niet naar de zin van enkele ex-medewerkers en luisteraars. Ze zijn een facebookgroep gestart met de naam ‘Wil willen terug een TOPradio studio in Kortrijk’.

“De studio's zijn leeg, alles is verkocht en centraal gestuurd vanuit Gent,” klinkt het. “Onze voorzitter (Carlo Vandewalel, nvdr) heeft een kater zoals nooit voorheen. Bijna een scheiding door de klap. Honderden malen per dag herhaald hij deze woorden: "ik ben voorzitter van een lege doos, waar is mijn waardigheid gebleven, platgetrapt en uitgescheiden, mijn God mijn God". Zijn vrouw is ten einde raad, ging al naar een advocaat.”

n205235792860_8897De initiatiefnemers willen zelfs stappen ondernemen: “Wij zeggen daar nee tegen en staan vanaf nu op de barricades. Leggen we alles plat, zetten we kinderliedjes tussen de watchdog? Sturen we de coach naar Gent om orde op zaken te zetten of leggen we ons neer bij deze dwaling der kapitalisme? Verenig u mensen en we dwingen onze eisen af. Wij komen (nee we MOETEN) terug met lokale ontkoppelingen. Een mengeling van sexy stemmen, een fijne selectie van gebalanceerde presentatie gecombineerd met een zwoele playlist.”

Eén ding moeten we er toch aan toevoegen: de sound van 88.4 klinkt sinds vorige week anders, én beter, naar onze smaak.

12:57 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

topstudio indertijd hadden ze in top kortrijk veel plezier toen ze onze lokale ontkoppelingen in roeselare bij top roeselare afnamen en de studio opdoekten en verhuisden naar kortrijk
en wij stonden ook op straat met ons team
sorry ik heb geen medelijden
zo zie je maar mooie liedjes duren niet lang
tino dheygere

Gepost door: tino | 18-12-09

Topradio Gemini is al jaren een lege doos Met alle respect maar wat was de meerwaarde van Topradio nog? Wanneer er een programma zou zijn geënt op de lokale bevolking met muziek en info, ja, maar dat was er te weinig. Ik vind het goed wat de lokale initiatiefnemers doen, maar vrees dat zelfs al komt er weer een nieuwe studio, het alweer geen lang leven zal zijn gegund.

Het is niet alleen topradio, ook club FM, dat je in Kortrijk op een zestal frequenties kan horen, geeft meestal geen meerwaarde meer voor de stad. Crazy FM (eerder MegaFM) deed dat wel met mega maandag, maar daar is ook niet veel meer van te horen.
Ik bemerk nochtans dat ClubFM Menen het wel prima doet. Het ligt dus eigenlijk niet alleen aan de ketens, er moeten ook lokale zinvolle initiatieven zijn.

Kijk naar Contact. Contact Kortrijk was hét schoolvoorbeeld! Ook een keten, maar heel veel zin voor plaatselijke uitzendingen én met succes. Eens dat verdwijnt zal ook de keten haar meerwaarde verliezen.

Zelfde met Mi Amigo (eerder Intercity) en héden meer draaggolf of zelfs minder in Kortrijk.

Ik vind het vooral triest dat er in Kortrijk geen lokaal initiatief meer is. Waar is de vechtlust van een aantal jaren geleden met het vooruitzicht op nieuwe frequenties.

Gepost door: RadioScoop | 23-12-09

De commentaren zijn gesloten.