18-12-09

Facebookpagina tegen afbraak Kortrijkse TOPstudio

TopradioGeminiDe lokale programma’s op TOPradio Gemini (Kortrijk, 88.4) zijn een tijdje geleden afgevoerd, en dat is niet naar de zin van enkele ex-medewerkers en luisteraars. Ze zijn een facebookgroep gestart met de naam ‘Wil willen terug een TOPradio studio in Kortrijk’.

“De studio's zijn leeg, alles is verkocht en centraal gestuurd vanuit Gent,” klinkt het. “Onze voorzitter (Carlo Vandewalel, nvdr) heeft een kater zoals nooit voorheen. Bijna een scheiding door de klap. Honderden malen per dag herhaald hij deze woorden: "ik ben voorzitter van een lege doos, waar is mijn waardigheid gebleven, platgetrapt en uitgescheiden, mijn God mijn God". Zijn vrouw is ten einde raad, ging al naar een advocaat.”

n205235792860_8897De initiatiefnemers willen zelfs stappen ondernemen: “Wij zeggen daar nee tegen en staan vanaf nu op de barricades. Leggen we alles plat, zetten we kinderliedjes tussen de watchdog? Sturen we de coach naar Gent om orde op zaken te zetten of leggen we ons neer bij deze dwaling der kapitalisme? Verenig u mensen en we dwingen onze eisen af. Wij komen (nee we MOETEN) terug met lokale ontkoppelingen. Een mengeling van sexy stemmen, een fijne selectie van gebalanceerde presentatie gecombineerd met een zwoele playlist.”

Eén ding moeten we er toch aan toevoegen: de sound van 88.4 klinkt sinds vorige week anders, én beter, naar onze smaak.

12:57 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-12-09

Morgen staking bij Vivacité Luik

vivaliegeVivacité in Luik gaat morgen staken. Er is dan alleen muziek te horen, en journaals die niet langer zijn dan vijf minuten. De socialistische vakbond is bezorgd over de grote werkdruk op de redacties. Er is ook onvrede over het opdoeken van Radiolène in Verviers, waar een deeltijdse technicus werkt, twee journalisten en een presentator. Maar vanaf Nieuwjaar blijven nog twee mensen in de regio voor het nieuws.

De RTBF zegt dat het stopzetten van Radiolène onvermijdelijk is, maar de vakbonden hopen dat tij nog te kunnen keren. De RTBF zegt dat de beslissing tot sluiting van Radiolène het gevolg is van de besparingen van de Franse Gemeenschap.

Bron: Belga

17:05 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-09

Club FM nu grootste netwerk: lees hier het officiële persbericht

clubnieuwefrequentiesHet Vlaamse radionetwerk “ClubFM” breidt verder uit in Vlaanderen. Deze maand nog zullen alle frequenties van het vroegere “Radio Contact”-netwerk overschakelen naar ClubFM. Door de aansluiting van deze zenders wordt ClubFM meteen het grootste radionetwerk in Vlaanderen met zowat 60 frequenties. In de komende weken wordt het netwerk technisch verder op punt gezet.

ClubFM is een radionetwerk dat in maart 2008 van start ging met enkele zenders in Oost-Vlaanderen. Sindsdien sloten meer en meer radiostations zich aan bij het netwerk. Nu is dus besloten dat ook alle radio’s van het oudste radionetwerk van Vlaanderen zich zullen aansluiten. Voor de luisteraar betekent dit ook de terugkeer van enkele vertrouwde Contact-stemmen zoals Didier Laporte en Mathieu De Blauwe. Ook achter de schermen werken heel wat vroegere Contact-medewerkers mee.

clubfmlogoClubFM is een no-nonsense radiostation met een brede waaier aan hits dat zich richt tot de doelgroep 25-45 jaar met leuke acties, vlotte muziek en oog voor wat er in de regio van de verschillende zenders gebeurt. De komende maanden zal ClubFM ook aanwezig zijn op heel wat belangrijke events in Vlaanderen ter promotie van het netwerk. Vorige week was er al de live-uitzending vanuit het Gentse Kuipke tijdens de Zesdaagse Vlaanderen Gent, in januari kan je ClubFM bezoeken tijdens het autosalon in Brussel en volgend jaar trekt ook de ClubFM On Tour met verschillende artiesten door het land.

Het hoofdkantoor van ClubFM is gevestigd in Eeklo waar de volgende weken nog verder wordt gewerkt aan een nieuwe live-studio. Momenteel werken een 15-tal mensen samen met een pak vrijwilligers aan het ClubFM-product. 

Meer informatie over ClubFM is te vinden op de website www.radioclubfm.be.

10:45 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-12-09

ClubFM voortaan ook op Contactfrequenties

imagesHet zat er al een tijdje aan te komen, maar vanaf vanavond is radioketen Club FM te horen via alle voormalige frequenties van Radio Contact.

Club FM stond nu vooral sterk in Oost- en West-Vlaanderen, maar breidt in één klap de dekking uit naar heel Vlaanderen, en wordt zo de grootste radioketen van Vlaanderen.

18u20: Op dit ogenblik staat op heel wat frequenties nu al CLUB FM te lezen op de rds, en de frequenties zijn ook al gelinkt aan de bestaande, maar de muziek is nog altijd die van Contact+.

19u00: Op de meeste frequenties is nu ook het gewone signaal van ClubFM te horen.

18:31 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |