19-01-10

Mediaminister Lieten bereid om regionale tv te ondersteunen

Het afgelopen weekend was vice minister-president en Vlaams minister van Media Ingrid Lieten op werkbezoek in de regio Roeselare-Kortrijk. Samen met de voorzitter van de mediacommissie van het Vlaamse parlement Philippe De Coene kwam ze langs bij Focus-WTV om te spreken over de toekomst van regionale televisie.

265_0_KEEP_RATIO_SCALE_CENTER_FFFFFFOok de media voelen de crisis. Door de teruglopende inkomsten is het voor de regionale omroepen in heel Vlaanderen een stuk moeilijker om aan hun kerntaak, het informeren over alles wat er zich in de regio afspeelt, te voldoen. Philippe De Coene: “ Wij weten dat er vraag is naar structurele ondersteuning en ik denk dat we daar moeten op ingaan. Ik ben ook blij dat in de commissie bijna alle politieke partijen dat ondersteunen. Iedereen beseft dat regionale televisie niet meer weg te denken is maar dat er steun nodig is om verder te leven.”

Vlaanderen en Brussel tellen 10 regionale zenders met elk hun eigen zendgebied. Het is voor regionale televisie moeilijk om dagelijks een journaal te brengen op basis van hoofdzakelijk reclame-inkomsten. Minister Lieten: “Daarom hebben we verkend wat de mogelijkheden zijn voor verdere structurele ondersteuning door de overheid. Ik probeer de volgende maanden met verschillende partners te overleggen om de juiste weg te vinden voor ondersteuning. Maar het is zeker de bedoeling dat we in 2010 met concrete voorstellen komen.”

Bekijk hier de nieuwsreportage van Focus-WTV:

10:16 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.