19-02-10

Bull Verweij overleden

bullRadio Veronica is haar vader verloren. Bull Verwey overleed afgelopen nacht in een verzorgingstehuis in Loosdrecht. Hij is 100 geworden. Verweij was eigenlijk textielhandelaar maar nam in 1960 Radio Veronica over, samen met zijn broers Jaap en Dirk.

 

De muziekzender ontdook de wet door vanaf een schip buiten nationaal  grondgebied te gaan uitzenden. Naar schatting luisterden er in die periode zo'n vijf miljoen mensen regelmatig naar Veronica. De zender was een kweekvijver voor radiotalent. De zender moest zijn uitzendingen in 1974 staken, Verweij was directeur tot 1975.

 

Veronica werd later opgenomen in het Nederlandse publieke omroepbestel, en leidt sinds een aantal jaar weer een commercieel bestaan. Radio Veronica hoort bij de groep Skyradio, de tv-zender is ondergebracht in de SBS-groep.

 

Bull Verweij kreeg vorig jaar, toen hij honderd werd, nog een Lifetime Achievement Award van het oude én het nieuwe Radio Veronica.

16:37 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-10

Exqi Limburg verkocht aan Nostalgie?

nostalgieNeemt Radio Nostalgie enkele frequenties over van ExqiFM? Zo ziet het er alvast naar uit, want naar aanleiding van de uitstekende score van Nostalgie in de recente luistercijfers -het marktaandeel gaat van 2,7 naar 4,6 procent- laat algemeen directeur Dirk Guldemont een tipje van de sluier los.

In een bericht van persagentschap Belga vonden we volgend stukje tekst over Nostalgie: "De zender zal binnenkort ook in heel Limburg te beluisteren zijn. Met extra zenders in onder andere Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren zal Nostalgie zijn landelijke dekking volledig rond hebben."

exqifmHet gerucht gaat dat ExqiFM enkele grootvermogenzenders zou verkopen, om elders enkele frequenties aan te kopen. In Limburg heeft Exqi hier en daar dubbele dekking, elders is er nog geen ontvangst.

Voor Nostalgie betekent dat dat de landelijke dekking dan een feit is, voor Exqi dat het zonder grote meerkost ook meer dekking zal hebben.

Exqi Limburg:

Beringen 92.8 - Bree 103.0 - Genk 94.7 - Hasselt 96.8 - Lommel 95.9 - Overpelt 104.2 - Sint-Truiden 96.9 - Tongeren 94.8

16:31 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-10

Radio-extraatjes dankzij de sneeuw, maar 'Deckers en Ornelis'?

Q_MUSIC_BLACK_MASTER_LOGODe sneeuw leverde voor Q-fans vanmorgen een aardig extraatje op. Peter Verhoeven, die om 10u00 zou beginnen aan zijn twee uur durend programma, stond nog in de file. Daarop besloten Ornelis en Rogiers om gewoon door te gaan tot 12u00.

Het feit haalt ook www.deredactie.be, al spreken ze daar (12u45) nog altijd van 'Deckers en Ornelis'. De macht der gewoonte wellicht, al moeten we er toch even op wijzen dat Deckers tegenwoordig Rogiers heet, en dat nu toch al ruim twee jaar.

O
p alle andere radiozenders waren de meeste presentatoren (net) op tijd voor hun programma, klaar om een flinke brok verkeersinfo te lezen.

http://www.deredactie.be/permalink/1.713711

12:46 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |