23-03-10

Familyradio terug van toch al een tijdje weggeweest

light_img_rightWe vallen de laatste dagen van de ene radioverrassing in de andere. Sinds gisteren is Familiyradio terug opgedoken, en meteen op meerdere frequenties. Het gaat voornamelijk om frequenties van Basic Gold, het zusje van ClubFM.

Maar Familyradio is ook te horen op bijvoorbeeld 105.7 in Gent, waar tot het bruuske einde nog CrazyFM te horen was. In Kortrijk is de nieuwe telg te horen op 104.9, volgens de website ook de officiële frequentie aldaar, en op 105.3, maar daar meldt de rds nog Basic Gold. Binnenkort maakt Familyradio ook zijn intrede in Hasselt en Tongeren.

Fans van het eerste uur kunnen vanaf nu weer genieten van de oude vertrouwde jingles, en wie niet in de buurt van een frequentie woont, kan een beroep doen op de livestream.

www.familyradio.be

08:54 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-03-10

CrazyFM opgehouden, Waregem en Gavere nu RGR

Donderslag bij heldere hemel: sinds vanmiddag is CrazyFM opgehouden te bestaan. Het West-Vlaamse netwerk had een achttal frequenties in eigen provincie, maar ook enkele frequenties in Gavere, Gent en Eeklo.

crazyfmDe vier zenders in eigen beheer zijn TOPradio geworden, het netwerk keert daarmee terug in de Westhoek, nadat Relax er Mi Amigo werd. Dat het stopzetten van Crazy voor de meesten als een verrassing komt mag duidelijk zijn: in Tielt (105.8) en Gent (105.7) was vanmiddag alleen nog ruis te horen. Er was duidelijk geen tijd gegund om een oplossing te vinden.

Zelfs presentatoren van CrazyFM moesten het stopzetten van hun zender plots of zelfs via via vernemen. Peter Warlop, die presenteert tussen 10 en 12, en man achter ondermeer Crazy Knokke, ontkent dat hij TOPradio wordt, en volop met andere netwerken praat. Het is inderdaad snel moeten gaan zo blijkt.

Op de Facebookpagina van CrazyFM komen intussen de eerste reacties binnen van luisteraars -en zelfs medewerkers. Ook Steven Ampe van Crazy FM reageert: "Ik begrijp jullie ontgoocheling, het was absoluut geen makkelijke beslissing om 'te stoppen' met Crazy FM. De echte reden zou ik jullie willen vertellen maar het is een ganse boterham. Maar bekijk het positief: we werken samen met Topradio aan een leuke en mooie toekomst. Onze fuif 'Hasta La Party' van 15 mei in de Boterhalle gaat gewoon door, je hoort nog van ons! RIP Crazy FM :("

rgrfmMeest verrassend is nog dat RGR in dit verhaal uitbreidt in een ongebruikelijke regio: Waregem 105.4 en Gavere 107.9, beiden van Pascal Standaert, zijn sinds vanmiddag Powerstation geworden. Dat dit gevolgen zal hebben voor de RGR-programmatie, staat nu al vast. Of RGR ook op andere 'gedupeerde' Crazy-stations te horen zal zijn is niet duidelijk. Naar verluidt lonkt Caraad Tielt (105.8) alvast naar City Music, maar of dat klopt zou vrij snel duidelijk moeten worden...

21:06 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-03-10

Mike Pitteljon weg bij VBRO / Exclusief 'terug'

mikepitteljonstaandHet Nieuwsblad meldt het afscheid van Mike Pitteljon bij VBRO. Pitteljon werkte vijftien jaar full-time voor de Brugse zender, maar prestenteerde ook op Radio Contact Nationaal, regionaal en bij radio Melodie en Nostalgie in Oostende.

nieuwesitevbroAlles samen was Pitteljon twintig jaar actief voor de VBRO-groep. De Brugse radiozender, met veel aandacht voor regionaal nieuws en live-programma’s, lanceert binnenkort een nieuwe website, en bijhorend logo. Een beetje surfen op internet levert al een voorlopig idee op van hoe de site er zal uitzien.

EXCLUSIEFBRUGGEbEn nog meer Brugs radionieuws: Sinds een paar weken horen we weer muziek op 102.7. Dat was bij de frequentieverdeling één van de meest krachtige zenders in de Breydelstad, maar eigenaar Radio Exclusief verdween toch snel uit de ether. Exclusief lijkt nu terug, maar nog altijd met dezelfde jingles van vroeger, een rds-signaal maar dus nog niet op volle sterkte.

 

10:31 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |