10-09-10

Peugeot past radiospot aan na ongenoegen Fedekam West (VIDEO)

Autoconstructeur Peugeot gaat een radiospotje aanpassen na protest van muziekfederatie Fedekam West-Vlaanderen. In het spotje, naar aanleiding van de 200e verjaardag van het automerk, zegt de stem dat muziekkorpsen en majorettes geen stijl hebben. Dat is bij Fedekam in het verkeerde keelgat geschoten, Peugeot doet nu een toegeving.

 

“De evolutie de laatste jaren is fenomenaal,” zegt Wilfried Marnette van Drumspirit Dadizele. “Als we zien wat er nu moet gebeuren om de jongeren op een behoorlijk peil te laten functioneren: dat is enorm. Er worden clinics georganiseerd, wedstrijden en begeleiding, zoals hier Vlamo, die dus cursussen organiseert en instructeurs ter beschikking stelt.”

 

Drumspirit uit Dadizele was in het voorjaar nog zesde op het WK kleine percussie in Amerika. Peugeot was zich van geen kwaad bewust en excuseert zich.

 

“Wij wilden daar echt niemand mee voor het hoofd stoten,” zegt Adelheid Terryn van Peugeot. “Als u de spot hoort: we zetten het feestvieren in de kijker, maar we willen meer, en dat was de knipoog, we willen meer dan het gewone feestvieren rond de 200 jaar. Maar we hebben beslist om de spot aan te passen. Hoe, dat kan ik nog niet zeggen, maar hij wordt inderdaad aangepast.”

Bron: focus-wtv.tv

11:57 Gepost door jeroen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.