10-09-10

Peugeot past radiospot aan na ongenoegen Fedekam West (VIDEO)

Autoconstructeur Peugeot gaat een radiospotje aanpassen na protest van muziekfederatie Fedekam West-Vlaanderen. In het spotje, naar aanleiding van de 200e verjaardag van het automerk, zegt de stem dat muziekkorpsen en majorettes geen stijl hebben. Dat is bij Fedekam in het verkeerde keelgat geschoten, Peugeot doet nu een toegeving.

 

“De evolutie de laatste jaren is fenomenaal,” zegt Wilfried Marnette van Drumspirit Dadizele. “Als we zien wat er nu moet gebeuren om de jongeren op een behoorlijk peil te laten functioneren: dat is enorm. Er worden clinics georganiseerd, wedstrijden en begeleiding, zoals hier Vlamo, die dus cursussen organiseert en instructeurs ter beschikking stelt.”

 

Drumspirit uit Dadizele was in het voorjaar nog zesde op het WK kleine percussie in Amerika. Peugeot was zich van geen kwaad bewust en excuseert zich.

 

“Wij wilden daar echt niemand mee voor het hoofd stoten,” zegt Adelheid Terryn van Peugeot. “Als u de spot hoort: we zetten het feestvieren in de kijker, maar we willen meer, en dat was de knipoog, we willen meer dan het gewone feestvieren rond de 200 jaar. Maar we hebben beslist om de spot aan te passen. Hoe, dat kan ik nog niet zeggen, maar hij wordt inderdaad aangepast.”

Bron: focus-wtv.tv

11:57 Gepost door jeroen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-10

Radio Kompas even terug - met video!

In Koekelare is radio Kompas nog tot dinsdag terug met live-uitzendingen. De zender, die in het begin van de jaren ‘80 heel populair was, heeft zijn tenten opgeslagen in een tijdelijke studio op het Sint-Maartensplein. Heel wat medewerkers van toen gingen in op de vraag van het kermiscomité om de ooit zo populaire zender tijdelijk weer leven in te blazen. Focus-WTV brengt vanavond een reportage over de tijdelijke terugkeer van Kompas.


Alles gaat live, met de bekende radiostemmen van vroeger. “Ik kreeg vorig jaar een telefoontje met de vraag of ik het weer zou zien zitten om uit te zenden met radio Kompas,” zegt deejay Frans Vander Smissen. “Ik vond dat een heel leuk idee. Ik zend nu twee uur uit, er zijn mensen uit de showbizzsite uitgenodigd, en de respons op de uitzendingen is groot. Alles is live, zoals in de jaren ’80. Dankzij sponsors hebben we een mooie studio, en we werken nog met groene stroom van zonnepanelen ook.”

 

Radio Kompas begon 30 jaar geleden uit te zenden. Na wat experimenteren kreeg de zender in Zande en later in Koekelare zelf zijn vaste stek. Vooral in het begin van de jaren ‘80 was Kompas heel populair.  

 

“We merkten die populariteit vooral op de drive-inshows,” herinnert Hugo Meulebroek zich nog. “Kompas had op een gegeven moment elk weekend op verschillende plaatsen een drive-in show, telkens met bomvolle zalen.”

In 1988 stierf radio Kompas een stille dood. De tijdelijke terugkeer nu is eigenlijk een idee van de vzw Koekelare Leeft, die al tien jaar de jaarlijkse kermis organiseert.

 

“Sowieso moest er een vergunning aangevraagd worden,” zegt Michel Goderis van Koekelare Leeft. We moesten zeventig medewerkers opzoeken, van technici tot deejays.” 

 

De meeste Kompasgezichten zijn nu 50 jaar of ouder. Een vrouwelijke DJ was vroeger al helemaal uitzonderlijk, weet Dorine nog. “Het was inderdaad wennen nu, want voor mij was het 30 jaar geleden. En tegenwoordig zijn plaatjes en slipmatjes al helemaal uit de mode.”

        

Radio Kompas zendt nog uit tot dinsdagavond voor de regio Koekelare op 97.4 FM. De programma’s zijn ook te beluisteren via een livestream op het internet.

 

Bron: focus-wtv.tv

16:45 Gepost door jeroen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op reis: Radio Jordanne FM (FR)

DSCF0529.JPGNet terug van twee weekjes Franse Limousin, en we zijn toch weer op een plaatselijke lokale radio gestoten. In Egletons zendt Jordanne FM uit. Muziekstijlen van links naar rechts –elk uur iets anders- mono, en veel te overstuurd. Maar wel met blijkbaar nog enkele frequenties in de buurt.

 

We zijn een paar keer langsgelopen maar we stonden telkens voor een gesloten deur. Toch wil ik je deze foto’s niet onthouden.

 

DSCF0533.JPGDSCF0530.JPGDSCF0532.JPG

16:16 Gepost door jeroen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |